03.11.19

Nidarosdomen, Trondheim

Orgelfest i Nidarosdomen


Buy Ticket

Mozarts mektige messe i c-moll for kor, orkester og solister er et av musikkhistoriens store verk. Da Mozarts kone Constanze lå alvorlig syk lovet Mozart å skrive en messe til ære for Gud hvis hun ble frisk igjen. Messen ble aldri fullført, men deler av den ble fremført i Salzburg i 1782 med Constanze selv som solist. Messen er forsøkt fullendt av ulike komponister og musikkvitere, men ved fremføringen i Nidarosdomen bruker vi musikken fra Mozarts hånd og fyller inn de manglende leddene med messeledd fra middelalderen.

Mens Mozarts messe er en takk for livet er Kindertotenlieder med tekst av Rückert skrevet i sorg og savn over tapt liv.

Mahlers svært ekspressive tonespråk gjør det umulig å ikke bli henført. Han komponerte musikken da hans datter var to uker gammel og var da uvitende om at han selv skulle oppleve sorgen å miste sitt eget barn.

«Ich bin der Welt abhanden gekommen», arrangert for 16-stemmers kor er ved siden av «Kindertotenlieder» blant Mahlers mest fremførte sanger. I Rückerts tekst møter vi kunstneren som ser seg tapt for verden, som lever alene i sin egen himmel, sin egen kjærlighet og med sin egen sang.

Dette er kanskje noe begge kveldens komponister kunne kjenne seg igjen i.

 

Medvirkende:
Solister:

Ditte Marie Bræin, sopran
Hilde Gjermundsen, alt
Leif Aruhn Solen, tenor
Florian Götz, bass
Schola Sanctae Sunnivae
Dirigent: Anne Kleivset
TrondheimSolistene
Sammensatt blåseensemble
Konsertmester: Anna Adolfsson Vestad
Nidaros domkor

Dirigent: Karen Haugom OlsenDørene åpner 18.30.

 

Konserten begynner kl 19.00

NB! Dørene lukkes etter konsertstart!