19.08.18

Fosnavåg kulturhus

Moser og Trondheimsolistene: Into   Whiteness

Buy Ticket

Nobelpris-vinnar May Britt Moser med forestillinga «Lost memory into Whiteness» som er ein hyllest til hjerneforskning. Forestillinga er tonesatt av Bertil Palmar Johansen og filmen er produsert av Johan Magnus Elvemo.

Konsertstart kl 19.00

18.08.18

Parken, Ålesund

Moser og Trondheimsolistene: Into Whiteness

Buy Ticket

May-Britt og Edvard fikk Nobelprisen i 2014 for oppdaginga av hjerna sin GPS, der gridcellene spelar ei sentral rolle.
Og kva skjer når cellene våre, som har i seg så mykje informasjon, døyr?
Kvar bor eg? Kven er du? Kvifor er eg her? Eg vil heim til mor...
Den dramatiske vegen mot Alzheimers sjukdom. Kvifor - kva er det som skjer - og kan sjukdommen stoppast?
Framføringa er resultatet av eit samarbeid over fleire år mellom forskning, musikk, film og musikarar. Først musikkstykket «Khroma» i Trondheim til feiringa av Nobelprisen, så «My Running Rat» i Chicago, så «Lost Memory» på Cuba, i Oslo og Trondheim, så «Into Whiteness» under Stephen Hawking sin Starmus Festival og nå ved Fjord Cadenza i Ålesund og Fosnavåg.

Medverkande:
May-Britt Moser - professor ved NTNU. Nobelprisvinnar. TrondheimSolistene - leia av Øyvind Gimse. Bertil Palmar Johansen - komponist. Johan Magnus Elvemo - filmskapar, NTNU.

 

Konsertstart kl 19.00

04.09.18

Diamanten, København

Trondheimolistene og Alisa Weilerstein


Buy Ticket

Trondheimsolistene og den prisvinnende amerikanske cellisten Alisa Weilerstein har i 2018 inngått et flerårig kunstnerisk partnerskap. I september turnerer de i Norden for å lansere en utgivelse av Haydns to cellokonserter og Schønbergs Verklärte Nacht, med Weilerstein som solist og musikalsk leder. Dette blir en happening for både Trondheimsolistene og Weilerstein.

Kveldens program:

Joseph Haydn: Cellokonserter

Arnold Schöenberg: Verklärte Nacht

Konsertstart kl 20.00

02.09.18

Vara, Sweden

Trondheimsolistene og Alisa Weilerstein


Buy Ticket

Trondheimsolistene og den prisvinnende amerikanske cellisten Alisa Weilerstein har i 2018 inngått et flerårig kunstnerisk partnerskap. I september turnerer de i Norden for å lansere en utgivelse av Haydns to cellokonserter og Schønbergs Verklärte Nacht, med Weilerstein som solist og musikalsk leder. Dette blir en happening for både Trondheimsolistene og Weilerstein.

Kveldens program:

Joseph Haydn: Cellokonserter
Arnold Schöenberg: Verklärte Nacht

 

Konsertstart kl 19.00.

01.09.18

Ringve

Alisa Weilerstein og Trondheimsolistene på Ringve


Buy Ticket

Trondheimsolistene og den prisvinnende amerikanske cellisten Alisa Weilerstein inviterer til lanseringskonsert på Ringve.

Orkesteret har i 2018 inngått et flerårig kunstnerisk partnerskap med Weilerstein. Den første markeringen av samarbeidet er en utgivelse av Haydns to cellokonserter og Schønbergs Verklärte Nacht, med Weilerstein som solist og musikalsk leder. Dette blir en happening for både Trondheimsolistene og Weilerstein.

 

Kveldens program:

Joseph Haydn: Cellokonserter
Arnold Schöenberg: Verklärte Nacht

Pris 250/ 100 (stud.)

NB: Konsertstart kl. 14.00

03.08.18

Pula Arena, Croatia

Amira Medunjanin


Buy Ticket

Amira Medunjanin & TrondheimSolistene
Engleski novinar Garth Cartwright proglasio je Amiru Medunjanin “Bosanskom Billie Holiday”. Veći kompliment nemoguće je dobiti. Amira je medjunarodno priznata i poznata pjevačica sevdaha. Uvrštena je medju 10 najboljih pjevačica u kategoriji “World Music”.
Sa gudačima iz Norveške, TrondheimSolistene, prvi put je nastupala u studenom 2017.godine i nastavlja suradnju. TrondheimSolistene, komorni sastav, tri puta je nominiran za Grammyja u kategoriji klasične muzike.

 

 

 

 

 

17.04.18

Nidarosdomen

Støttekonsert til nytt lys i Nidarosdomen

Buy Ticket

En kvartett fra Trondheimsolistene deltar under støttekonserten til inntekt for nytt lys i Nidarosdomen
Nidarosdomen trenger sårt ny belysning! Velkommen til en storstilt dugnadskonsert med mektig korsang hvor inntektene uavkortet går til innsamlingsaksjonen for ny belysning i nasjonalhelligdommen.

Nidarosdomen trenger sårt ny belysning! Det er godt å høre i Nidarosdomen, men ikke så godt å se! Det mektige orgelbruset som fyller hver krik og krok av katedralen kommer liksom strømmende ut fra mørket i veggene og taket. Sammen med tonene er det mange skatter som gjemmer seg der oppe i mørket som vi i dag bare aner konturene av.

24.april stiller alle korene tilknyttet Nidarosdomen, sammen med TrondheimSolistene og John Pål Inderberg i tillegg til domkantor Petra Bjørkhaug, opp for å samle inn penger til ny belysning i nasjonalhelligdommen. Velkommen til en storstilt dugnadskonsert med mektig korsang hvor inntektene uavkortet går til innsamlingsaksjonen. For er det ikke også slik at ser du bedre, så hører du bedre?

Les mer her: https://www.nidarosdomen.no/kalender/bli-lys-dugnadskonsert-for-lys-i-domen

04.08.18

Nidarosdomen

Avslutningskonsert Olavsfestdagene. Med Arve Henriksen

Buy Ticket

Terje Bjørklund: Sacred Heart, Sacred body
Terje Bjørklunds ”Sacred heart, Sacred body” er et bestillingsverk fra Olavsfestdagene og avslutter festivalen på vakkert vis i Nidarosdomen.

Terje Bjørklunds ”Sacred heart, Sacred body” er et bestillingsverk fra Olavsfestdagene og avslutter festivalen på vakkert vis i Nidarosdomen.

Trondheimsolistene, Trondheim Vokalensemble, trompetist Arve Henriksen samt slagverk, orgel og sampling er ingrediensene når Terje Bjørklunds tolkning av den legendariske Buxtehude sitt verk om jesu legeme skal klinge i veggene på festivalens siste dag.

 

Verket er, i tråd med årets festivaltema «Kropp», basert på den vakre middelalderhymnen Salve Mundi Salutare, som er en hyllest til Kristi legeme – kroppsdel for kroppsdel. I tillegg kommer en innledende ”Crucifixus”-sats: Her har dikteren har plassert seg ved korset under Kristi føtter, hvorfra han fremfører sin hyllest.

Gjør deg klar for en beretning og en fremføring som berører og innbyr til refleksjon inn i sommernatten.

25.07.18

Vaasa city church

Korsholm Music Festival

Buy Ticket

Opening concert in Vaasa city church

Trondheim Solistene
Bengt Forsberg, harpsichord                       
Elin Rombo, soprano
Cecilia Zilliacus, violin

 

J.S.BACH / GRIEG / RATKJE / SVENDSEN

07.07.18

Træna

Trænafestivalen med Moddi


Buy Ticket

Pål Moddi Knutsen har stått der før. I 2010 trollbandt den unge singer/songwriteren Trænafestivalens publikum med sanger om havet, kysten og livet som øyboer. Når han nå kommer tilbake til Sanna, sammen med en kvartett fra Trondheimsolistene, er budskapet og sangene noe helt annet.

På sitt siste album «Unsongs» har Moddi oversatt og gjendiktet forbudte og sensurerte røster fra hele verden. Der Moddi tidligere var mest kjent for å synge om fjærestein og fisk, har Unsongs-prosjektet bragt senjaværingen til Vietnam, Libanon, Chile og USA på utkikk etter politisk musikk. Og ikke minst: farlig musikk.Prosjektet har ikke vært uten kontroverser. Moddi møtte selv stengte dører da han ville fremføre Pussy Riots «Punk Prayer» i en kirke i Varanger. Noen måneder senere ble han tvunget til å droppe samme sang fra konsertene sine, etter at russiske diplomater truet med fengselsstraff for de russiske musikerne som var involvert i prosjektet. Selv på liberale BBC ble prosjektet for sterk kost, der Moddi ble advart om å snakke for detaljert om tekstenes innhold i forkant av en TV-sending.

Likevel har albumet blitt godt mottatt av journalister verden over. «Et kjærkomment bevis på musikkens kraft til å utfordre makthaverne» skrev The Guardian, mens både Aftenposten, Dagbladet og Gaffa rullet til terningkast fem.Når Moddi returnerer til Kirkhelleren for andre gang, er det i samspill med et av kontinentets fremste strykerensembler, Trondheimsolistene. Sammen gjenskaper de magien fra albumet, og tilfører nytt liv til sanger som egentlig skulle vært glemt.

23.06.18

Borggården, Erkebispegården

Midtsommeraften i Borggården. Tre Små Kinesere

Buy Ticket

Tre Små Kinesere – 30 års jubileum (originalt band Baard, Øystein og Ulf M TrondheimSolistene- spiller fra 365 fri)
Tre Små Kinesere - anno 2018

22.06.18

Steinkjer kirke

Ida Jenshus og Trondheimsolistene

Buy Ticket

Ida Jenshus & kvartett fra Trondheimsolistene

Det er en sann ære å ønske Ida Jenshus tilbake til Steinkjerfestivalen. Det er 2 år siden hennes smått legendariske konsert i Steinkjer kirke. I September kom hennes nye kritikerroste album ‘Two Worlds’ der hun bl.a. har samarbeidet med selveste J. D. Souther fra bl.a. The Eagles.

Nå har hun akkurat startet en lengre Norgesturne, og flere har lagt merke til at Steinkjer mangler på turneruta. Årsaken er enkel; hun sparer konserten i hjembyen til Steinkjerfestivalen. Da har hun selv ytret ønske om å komme tilbake til fantastiske Steinkjer kirka, men for å toppe det hele tar hun også med seg deler av Trondheimsolistene til konserten! Det ønsket var det veldig lett å innfri. Velkommen hjem igjen, Ida!

22.06.18

Steinkjer kirke

Steinkjerfestivalen med Moddi

Buy Ticket

Moddi & Kvartett fra Trondheimsolistene

Da Moddi ga ut sitt fjerde studioalbum «Unsongs» i september i fjor, markerte det et internasjonalt gjennombrudd for den nordnorske visesangeren. Prosjektet presenterte 12 forbudte sanger like mange land og høstet oppmerksomhet hos blant annet The Guardian, BBC, Financial Times og en rekke andre store medier, og bragte Moddi til land som Tyrkia, Argentina, Spania og USA. Her hjemme i Norge har Moddi også beveget et stort publikum – sist med en utsolgt konsert i Den Norske Opera.

Prosjektet har ikke vært uten kontroverser. I november ble Moddi presset av russiske diplomater til å droppe en sang av punkbandet Pussy Riot, fra settet i Kirkenes, etter trussel om fengselsstraff for de russiske musikerne som deltok på konserten. I februar måtte en planlagt konsert i Beirut avlyses etter at libanesiske myndigheter satte ned foten.

Konsertene er mottatt med ovasjoner over hele verden, både på grunn av tematikken, men også for det musikalske som har fått omtaler som «Breathtaking» og «pure magic».

Steinkjerfestivalen er utrolig stolte av å kunne hente denne kritikerroste produksjonen med hjelp fra Trondheimsolistene, til en unik konsert i Steinkjer kirke.

21.07.18

Molde Domkirke

Moldejazz Maria Schneider

Buy Ticket

Maria Schneider med Trondheimsolistene og Eir Inderhaug
Årets Artist In Residence Maria Schneider gjør en unik avslutningskonsert i Molde Domkirke sammen med Trondheimsolistene som for anledningen er utvidet med blåsere fra Luftsforsvarts musikkkorps og Ensemble Denada. Solist er en av Norges fremste sangere, Eir Inderhaug. Verkene som fremføres er Maria Schneiders Grammy-belønnende «Winter Morning Walks» og «Carlos Drummond de Adrade Stories»

Molde er jazzbyen der prestesønnen Bjørnson tilbragte sine ungdomsår, og har en litteraturfestival som bærer hans navn. Slik sett er det helt naturlig at årets Artist in residence avslutter i Molde Domkirke med musikk som tar utgangspunkt i to av det amerikanske kontinentets store poeter, Ted Kooser og Carlos Drummond de Adrade. Kooser hadde hederstittelen «Poet Laureate» ved Library of Congress fra 2004 - 2006 og er fortsatt aktiv. Hans brasilianske kollega Carlos Drummond de Adrade døde i 1987, og var en av Brasils mest kjente diktere. Dikterne har det til felles at deres poesi er forankret i hverdagshendelser og lokale miljøer.

At en amerikansk jazzkomponist som Maria Schneider skriver fantastisk musikk for sopransolist og kammerorkester er ikke rart. Arven fra den europeiske kunstmusikken er en av jazzens byggesteiner, og linjen fra Duke Ellington til Maria Schneider's mentor Gil Evans er ikke lang. Ellington selv var fascinert av den musikalske impresjonisten Claude Debussy. Noe han hadde til felles med de spanske komponistene Manuel de Falla og Joaquín Rodrigo - som igjen var sentrale inspiratorer for Gil Evans. Flere amerikanske kritikere mener at Maria Schneider med albumet «Winter Morning Walks» har plassert seg som en av USA's største nålevende komponister.

Sangsolist er Eir Inderhaug. Hun er sopran og har etablert seg som en av Norges fremste sangere. Hun er en svært ettertraktet solist både i Norge og på europeiske operascener. Hun ble i 2014 tildelt kritikerprisen, og har hatt stor fremgang med rollen som Gepopo og Venus i Le grand macabre ved Komische Oper i Berlin, Det Kongelige Teater i København og Den Norske Opera & Ballett. Hun er også kjent for sin tolkning av Solveig i Peer Gynt-spelet på Gålå.

Kveldens orkester består av TrondheimSolistene, utvidet med blåsere fra Luftforsvarets Musikkorps og Ensemble Denada. Sangene i syklusen «Winter Morning Walks» er kammermusikk med elementer av jazz, mens «Carlos Drummond de Adrade Stories» har en større og litt mer tradisjonen besetning. Som en kuriosa kan det også nevnes at kveldens spillested Molde Domkirke ble innviet i 1957. Samme år som albumet «Miles Ahead» med Gil Evans og Miles Davis kom ut. Et album som har påvirket jazzhistorien, og som i stor grad viser slektskapet mellom jazz og europeisk kunstmusikk.

12.05.18

Victoria Nasjonal Jazzscene

Arild Andersen

Buy Ticket

Arild Andersen og Trondheimsolistene

Norways finest bassplayer fulfills his, and our, dream!

Arild Andersens syngende bass er vel kjent for de fleste, og den skal nå få synge i ville stryk! Vi er stolte av å kunne presentere Andersens, og vår, drømmekonsert, en helaften med de fantastiske TrondheimSolistene!

 

Tore Johansen har skrevet arrangementer, valgt ut et repertoar fra Arilds store katalog på nærmere 400 låter. Det er bare å forberede seg på musikalsk magi i vår gamle kino!

Arild Andersen – bass, TrondheimSolistene – kunstnerisk leder Geir Inge Lotsberg

Konserten er et samarbeid med Jazzfest i Trondheim.

 

 

08.03.18

Namsos kulturhus

Namsos kulturhus

Buy Ticket

TRONDHEIMSOLISTENE er tilbake i Namsos, denne gangen med ny kunstnerisk leder!


Orkesteret ble etablert i 1988 og er et kammerorkester med stor programbredde og musikalsk vidsyn.  Dagens kunstneriske leder, Geir Inge Lotsberg, viderefører utviklingen av TRONDHEIMSOLISTENE som et topp profesjonelt ensemble med stor internasjonal anerkjennelse. Konsertene preges av humør, spontanitet og intensitet.

04.03.18

Hospitalskirka

JuniorSolistene i Hospitalskirka

Ikke gå glipp av konserten med våre JuniorSolister!

Program:
J.S.Bach: Konsert for tre fioliner
Solister: Ivan Penjin, Ragna Rian, Hanna Eliassen, Rakel Grønberg, Anne Victoria Tønnesen, Theba Magos, Anna Sonstad, Kristian Ye og Jens Nguyen, fiolin

Haydn: 1.sats fra Cellokonsert i D-dur
Solist: Tiril Holand, cello

Bloch: Supplication og Prayer
Solist: Live Smidt, cello

Akutagawa: Triptyque for strykeorkester
Musikalsk leder: Sigmund Tvete Vik

Gratis inngang!
Kollekt ved utgangen til inntekt for JuniorSolistenes turné til Lisboa!

09.03.18

Vår Frue kirke

TrondheimSolistene i Vår Frue

Buy Ticket

Velkommen til stemningsfulle Vår Frue Kirke 9.mars!

På kveldens program står først Hans Werner Henze sitt tredje og siste verk for strykeorkester. Har du vært så heldig og hørt våre tidligere konserter i Frimurerlogen og Herresalen denne sesongen fikk du med deg de to første verkene!

 

Ståle Kleiberg er en trofast samarbeidspartner for orkesteret. Hans nye fiolinkonsert markerer hans 60-årsdag! Vår egne kunstneriske leder, Geir Inge Lotsberg, stiller med solostemmen.

Til slutt vil dere få servert et av høydepunktene fra den romantiske strykeorkesterlitteraturen, nemlig Antonin Dvoraks strykeserenade. 

28.12.17

Nidarosdomen

Romjulskonsert Nidarosdomens Jentekor

Buy Ticket

Arrangementsinformasjon

Nidarosdomens jentekor ble etablert i 1992 og feirer i år 25-årsjubileum. Jentekorets romjulskonsert er korets jubileumskonsert.

 

Les mer om jentekoret her:

www.jentekor.no

Medvirkende: Nidarosdomens jentekor, alumnisangere/Ingeborg Aadland, Nina Sætherhaug og Astrid Nordstrand -solister, TrondheimSolistene, dirigent Olof Boman og dirigent Anita Brevik.

 

Billetter selges i besøkssenteret eller du kan kjøpe her:

https://www.ticketmaster.no

 

03.02.18

Kirklandet kirke

Trondheim solistene med Sigrid Vetleseter Bøe

Buy Ticket

Trondheimsolistene besøker Operaen i Kristiansund. Denne gangen har vi med oss Sigrid Vetleseter Bøe som solist!

02.02.18

Hovshall

Trondheimsolistene med Sigrid Vetleseter Bøe

Buy Ticket

Trondheimsolistene med solist Sigrid Vetleseter Bøe
Les mer her

01.02.18

Olavshallen

Trondheimsolistene

Buy Ticket

Musikalsk leder Geir Inge Lotsberg, fiolin
Fartein Valen Legende
Carl Nielsen Ved en ung kunstners båre
Liten suite for strykere
Alban Berg Lyrisk Suite

Valens første opus 1, Legende for klaver, ble utgitt 1908, og denne senromantiske komposisjonen vakte oppsikt. Vi får høre Legende i et arrangement for strykere. Stykket er tuftet på trygg tonal grunn. Fartein Valens tidligste arbeider slutter seg nær til arven fra det sene 1800-tall, skapt innenfor en senromantiske ramme, og kveldens verk er klart påvirket av Brahms. Legende har en spesiell atmosfære som skapes blant annet ved musikkens hyppige og skarpe dissonanser.

 

Liten suite for strykere er en perle, ja, et lite mirakel. I et kvarter varer dette lille mikrokosmos av et verk, som man kan meditere over i timevis, hvor drøm og virkelighet, musisering og form, sikkerhet og evne til forvandling gjennomtrenger hverandre.

Ved en ung kunstners båre er et kort stykke, men likevel er det som en hel livsfortelling fra kaos og inn i lyset, fra sorg til avklaring.

Alban Bergs Lyrisk suite er en kjærlighetserklæring i seks satser for strykekvartett, her arrangert for strykeorkester. Det er komponistens elskede Hanna og deres relasjon som her får sin musikalske skjebne beseglet.

Konserten inngår i abonnementsserien til TSO

13.01.18

Dampsage kulturhus

Nyttårskonsert Steinkjer

Buy Ticket

Trondheimsolistene med Polkabjørn&Kleine Heine
Strykere fra Kulturskolen på Steinkjer

Vi spiller et forrykende program under ledelse av vår kunstneriske leder Geir Inge Lotsberg og har i år med oss gjesteartistene Kleine Heine og Polkabjørn!

I tillegg vil strykere fra kulturskolen være med på innslag sammen med oss. 

12.01.18

Surnadal kulturhus

Nyttårskonsert Surnadal

Buy Ticket

Trondheimsolistene med Polkabjørn&Kleine Heine.
Elever fra Indre Nordmøre kulturskole og Sunndal kulturskole

01.11.17

Dokkhuset

Amira Medunjanin


Buy Ticket

Amira Medunjanin og TrondheimSolistene – en hyllest til Balkans sevdahlinka.

Amira Medunjanin er født i Sarajevo og vokste opp i en tid da populariteten for tradisjonell musikk var stor i tidligere Jugoslavia og hvor spesielt sevdahlinka fikk en spesiell plass i hennes hjerte. Sevdah kan ikke lett oversettes til norsk, men beskriver et univers av følelser rundt kjærlighet, smerte, håp, håpløshet og livet i seg selv, og sangene kan på mange måter sammenliknes med portugisisk fado eller spansk duende.

Dokkhuset onsdag 1.november kl 20.00
Pris: 280,-/200,- (student)

Arrangør: Transform

Hennes mor hadde lært henne flere i barndommen, og hennes fascinasjon og kjærlighet for sangene, men også måten de ble fremført på tradisjonelt, fikk henne til å vie sin kunsteriske identitet rundt akkurat denne sangskatten. Hun er i dag en internasjonalt anerkjent artist og omtalt som “Bosnias Billie Holiday” av musikkskribenter.

Sammen med fantastiske TrondheimSolistene og gitarist Ante Gelo fra Bosnia presenterer TransformFOLK en sjelden perle av en konsert med Amira Medunjanin.

16.10.17

San Carlo al Corso

Olavsmesse i Roma

Festmesse ved Olavsalteret til minne om Hellig Olavs omvendelse og dåp

kl. 16.00, St. Olavsalteret i San Carlo al Corso

Messe v/ biskop Bernt Eidsvig.

Etter messen:             Mottagelse med kirkevin

Musikk under messen:

Wolfgang A. Mozart: Missa brevis i D-dur / Ave Verum Corpus / Laudate Dominum

St. Olav domkor med solister
TrondheimSolistene kvartett
Dirigent: Domkantor Vegar Sandholt
Organist: Domorganist Otto Christian Odland

15.10.17

Roma. Chiesa Santa Maria dell´ Anima

I, Pilrim/Lo, Pellegrino

I, Pilgrim
Santa Maria dell´ Anima

Sunday 15th October 21:00
Concert: Trondheim Soloists, Trondheim Vocal Ensemble, Ann-Helen Moen, Simon Bailey

Conductor: Øyvind Gimse
Free entrance


I Pilgrim
A reflection on homelessness and migration, a modern pilgrimage searching for a better place and a better life.

I, Pilgrim is a dramatic oratorio where a man and woman find themselves homeless and must keep travelling to find somewhere safe for their newborn child.  The work brings together the words of the Stabat Mater with those of the world-renowned Norwegian writer Jon Fosse in an intense and moving narrative set to music by Alasdair Nicolson.   The Trondheim Soloists and Trondheim Vocal Ensemble are joined in this performance by the celebrated Norwegian soprano Ann-Helen Moen and the eminent British bass Simon Bailey under the conducting direction of the Trondheim Soloists earlier Artistic Director Øyvind Gimse.
This new work received its world première in St Magnus’ Cathedral in the Orkney Islands in June 2017, before travelling to Nidaros Cathedral as part of St Olav’s Festival in Trondheim, and now makes its debut in Rome at the Santa Maria dell´Anima.

Santa Maria dell´Anima
Domenica 15 ottobre ore 21.00
Concerto: Trondheim Soloists, Trondheim Vocal Ensemble, Ann-Helen Moen, Simon Bailey

Conduttore: Øyvind Gimse

Io, PELLEGRINO
È un opera musicale che riflette sulla migrazione e l’essere senza una fissa dimora. Un pellegrinaggio della contemporaneità, alla ricerca di un luogo migliore e di una vita migliore.
Io, Pellegrino è un oratorio drammatico dove un uomo e una donna si trovano senza fissa dimora, costretti a viaggiare  per trovare un luogo sicuro per il loro bimbo appena nato. L’opera musicale unisce alle parole dello Stabat Mater, quelle del  famoso scrittore norvegese Jon Fosse, in una narrazione intensa e commovente, messo in musica da Alasdair Nicolson. I solisti di Trondheim e l’Ensemble vocale di Trondheim sono diretti dal Maestro  Øyvind Gimse e accompagnati dalla celebre soprano norvegese Ann-Helen Moen insieme all’eccellente basso inglese, Simon Bailey.
Questa  nuova opera musicale ha visto la sua prima esecuzione mondiale  nella Cattedrale di St.  Magnus, alle Isole Orcadi, nel giugno del 2017. Dopo è stata eseguita nella Cattedrale di Nidaros, a Trondheim,  come parte del Festival  dedicato al Santo Olav, per approdare a Roma nella chiesa di Santa Maria dell’Anima.

14.10.17

Tolfa. Chiesa di S. Maria della Sughera

Håkon Gullvåg. Den Bibelske Syklus

Håkon Gullvåg, The Biblical Cycle

Håkon Gullvåg presents The Biblical Cycle in Tolfa.

Concert Trondheimsolistene at the vernissage.

 

Saturday 14. October

11:00 - Chiostro del Convento dei Cappucini

12:00 - Chiesa di S. Maria della Sughera

09.11.17

Dokkhuset

Kammer nachspiel

Buy Ticket

Kammernachspiel

Kammernachspiel på Dokkhuset.

Gratis inngang for publikum som har vært på konsert med TSO 

Les mer her 

 

W. A. Mozart

-Strykekvartett i g-dur, KV 387

-Strykekvartett i c-dur,  KV 465.  “Dissonans-kvartetten”

25.11.17

Erkebispegården

Matinèkonsert i Herresalen

Buy Ticket

Vi inviterer til matinékonsert i vakre Herresalen! Vår kunstneriske leder Geir Inge Lotsberg leder oss gjennom et variert program bestående også av et stykke av en lokal komponist, nemlig Maja Ratkje!

Konserten starter kl. 14.00

23.11.17

Innset kirke

Trondheim Solistene

19.11.17

Olavshallen, Trondheim

Ida Jenshus

Buy Ticket

Ida med kvartett fra Trondheimsolistene

Ida Jenshus dukket for alvor opp i den norske musikkvirkeligheten for ti år siden. Allerede fra starten var det tydelig at Ida hadde et usedvanlig godt grep om americana-musikken hun tok mål av seg til å være en del av – da knapt fylt tjue år. Jenshus valgte å introdusere seg ved å fremføre en av sjangerens sofistikerte nøkkel-sanger, «Boulder To Birmingham» av Emmylou Harris. Valget var oppsiktsvekkende i et norsk TV-show. Låten skrev Harris kort tid etter at hennes musikalske mentor, Gram Parsons, døde i 1974. I løpet av de neste fem årene lagde Ida Jenshus tre album, «Color Of The Sun» (2008), «No Guarantees» (2010) og «Someone To Love» (2012). De satte standarden på den norske americana-scenen, og ble behørig premiert med tre Spellemannpriser. Men Ida Jenshus er ikke en artist som hviler, selv ikke på en ekstra stor haug med laurbær. I 2014 overrasket hun alle med å stake ut en vesentlig annen, og mer utforskende, musikalsk kurs med EPen «Let It Go».En reise til americana-musikkens ytterpunkter ble utvidet og tydeliggjort på det foreløpig siste albumet, «Staring Over Again» (2015), der sangene strakk seg opp mot seks, sju, åtte og ni minutter.

I disse fem årene etter at den første album-trilogien ble bragt i havn, har Ida vært en musikalsk «commuter» mellom USA og Norge. Hun har tilbragt vesentlig tid i Los Angeles og Nashville, men mest i Music City. Der hun har samarbeidet med John David Souther, kjent i rockhistorien som JD Souther, en sanger/låtskriver med tette bånd til noen av USAs mest fremgangsrike artister – Eagles og Linda Ronstadt.

 

I fjor høst gjennomførte Ida en turné i Norge, som var annerledes enn det meste av hennes tidligere turnering. På scenen befant seg bare Ida og trommeslageren Pål Hausken (bl.a. In the Country). Ti konserter i såkalt «livingroom»-format ble gjennomført  på blant annet Kampen Bistro i Oslo og Moskus i Trondheim. Det ble ti intime møter mellom duoen og Idas mest trofaste publikum. Ida forteller at konsertene i en viss forstand var en form for risikosport, med enkelte nye sanger skrevet ferdig klokka to om natta, før konsertene. — Det var en egen feeling å få umiddelbar respons på noe du har laget. Jeg skrev også sanger på skype med JD, det var definitivt også en ny opplevelse.

Konsertene ble tatt opp, og fredag 19. mai slippes utvalgte sanger fra turnéen som Idas første konsertplate, presist titulert «Live». Platen er produsert av Ida Jenshus selv, co-produsert av JD Souther, og innspilt og mikset av lydmann Håvard Soknes. Den digitale utgaven av «Live» inneholder seks låter. Når «Live» slippes på vinyl på forsommeren, vil fansen få høre et ekstra kutt.

— Jeg vil pushe videre, denne plata er et steg på vei mot den neste studioplata, som også skal komme i år. Etter at jeg kom tilbake til Nashville før jul i fjor har jeg sittet musikklåven og jobbet med mange egne nye sanger, forteller Jenshus. — I sommer skal jeg også gjøre to turnéer med JD, jeg skal være «special guest» med ham i California i juli og august, avslutter hun.

27.10.17

Frimurerlogen

Trondheim Solistene i Logen

Buy Ticket

Velkommen til konsert med Trondheimsolistene i Frimurerlogen.
Kveldens musikalske leder er orkesterets nye kunstneriske leder Geir Inge Lotsberg.

Program:

Telemann, G. P.   Don Quiote
Henze, H. W.       Sonata for strings

----

Mozart, W. A.      Divertimento KV 334

26.10.17

Ørland kultursenter

Trondheim Solistene

Buy Ticket

Program:

Telemann, G. P. Don Quiote
Henze, H. W. Sonata for strings

PAUSE

Mozart, W. A. Divertimento KV 334

07.10.17

Sør-Fron kirke

Kirkekonsert. Gudbrandsdal Musikkfes

Buy Ticket

KIRKEKONSERT / Tellefsen / Bjerkestrand / Moen / Roggen / Trondheimsolistene / Kvarts

06.10.17

Rudi Gard

Storkonsert! Gudbrandsdal Musikkfest

Buy Ticket

STORKONSERT // Trondheimsolistene // Midtli // Tellefsen // Kvalbein // Bjelland //Brimi

Les mer om konserten her:

27.09.17

Vår Frue Kirke

Trondheim Kammermusikkfestival

Buy Ticket

Chrysillis
Velkommen til en stemningsfull konsert i Vår Frue kirke med folkemusikere av ypperste klasse og topporkesteret TrondheimSolistene. I sentrum står urframføring av det nye verket Chrysillis av Henning Sommerro. Verket er skrevet for duoen McKay/Stout og TrondheimSolistene, og inneholder elementer av både folkemusikk og improvisasjon. En musikalsk oppdagelsesferd i fotsporene til familien til den berømte salmedikteren Thomas Kingo, fra Skottland via Danmark til Sunndal (nabobygda til Surnadal – der Sommerro kommer fra).

Medvirkende
Unni Boksasp, vokal
Henning Sommerro, vokal/orgel
Chris Stout, fele
Catriona McKay, skotsk harpe
TrondheimSolistene

Program
Valen: Pastorale op. 34 for strykere
Mozart: Adagio og fuge i c-moll
Beamish: Variations on a theme of Benjamin Britten (2013)
Kingo: Salmer
Sommerro: Chrysillis (bestillingsverk)

26.09.17

Frimurerlogen

Åpningskonsert Trondheim Kammermusikk Festival

Buy Ticket

Offisiell åpning ved Marianne Meløy
Folkemusikk har vært inspirasjon for mange komponister, dette gjelder ikke minst årets festivalkomponist Sally Beamish. Med utgangspunkt i dette har vi satt sammen et program med musikk fra flere verdensdeler. Det blir fyrrige spanske danser for klavertrio, vakre armenske sanger for strykekvartett og et interessant møte med boliviansk barokkmusikk for messingensemble. Sist men ikke minst blir det energisk skotsk musikk av Beamish med verket Seavaigers, spesialskrevet for folkemusikerne Chris Stout og Catriona McKay. Dette blir garantert en konsert som vil sette «tonen» for hele festivalen.

Medvirkende
Nordic Brass Ensemble
Trio Isimsiz
TrondheimSolistene
Chilingirian Quartet
Chris Stout, fele
Catriona McKay, skotsk harpe

Program
Beamish: Fanfare for to trompeter (1999)
Boliviansk og europeisk barokkmusikk for messingensemble
Cassadó: Klavertrio i C-dur
Veress: Fire transylvanske danser
Komitas - Aslamazian: Armenske sanger
Beamish: Seavaigers. Konsert for fele, skotsk harpe og strykere (2011)

18.08.17

Uranienborg kirke

Oslo Kammermusikkfestival


Buy Ticket

Truls Mørk
Per Arne Glorvigen
Atle Sponberg

 

Oslo Kammermusikkfestival hjemmeside

PROGRAM:

Johann Sebastian Bach (1685-1750): Brandenburgkonsert nr 3

Luigi Boccherini (1743-1805): Cellokonsert nr 7 i G-dur, G480

Aulis Sallinen (født 1935):Kammermusikk III for solo cello og strykere opus 58
De nattlige dansene til Don Juan Quixote

Astor Piazzolla (1921-1992): Fire årstider i Buenos Aires

17.08.17

Universitetets aula, Oslo

Oslo kammermusikk festival Åpningskonsert

Buy Ticket

Under ledelse av ny kunstnerisk leder Geir Inge Lotsberg spiller TrondheimSolistene to konserter under Oslo Kammermusikkfestival. Åpningskonserten byr på et variert repertoar; fra Richard Strauss sine metamorfoser for strykere til Brandenburg-konsert nr. 2 av J.S.Bach. 

Orkesteret får dere høre i samspill med fler internasjonale artister, blant andre Truls Mørk og Tine Thing Helseth! 

 

Les mer om konserten og repertoaret her: http://oslokammermusikkfestival.no/?konserter=58

 

Konsertstart: 18:00

 

Vil du vite mer om festivalen, gå inn her: http://oslokammermusikkfestival.no 

06.09.17

Molde

Bjørnsonfestivalen: Unsongs Moddi & TrondheimSolistene Quartet

Buy Ticket

Høsten 2016 ga Moddi ut en av årets mest bemerkelsesverdige plater med prosjektet Unsongs. På albumet har nordlendingen samlet sanger fra hele verden som av en aller annen grunn har blitt forbudt i hjemlandet sitt. Albumet strekker seg over to hundre år og fem kontinenter, og inneholder sanger fra bl.a. Vietnam, Chile, Israel, USA og faktisk også Norge.

På Bjørnsonfestivalen fremfører Moddi Unsongs sammen med en kvartett fra TrondheimSolistene.

Konserten er en del av en omfattende høstturné. 

Les mer om Unsongs her: http://unsongs.com

 

18.08.17

Wales

Green Man festival: Unsongs Moddi & TrondheimSolistene Quartet

Referring to himself as a “singer and storyteller”, Moddi is perhaps best known for his reinterpretations of other people’s music; from the hushed intimacy of Vashti Bunyan to the more formidable work of Pussy Riot.

Also know as a political activist, Moddi likes to use his music to support the causes he respects, and his 2016 ‘Unsongs’ LP featured cover versions of twelve “banned songs” from twelve different countries.

 You can read more about Unsongs here: http://www.unsongs.com

17.08.17

Moss kirke

Moddi & TrondheimSolistene Quartet: Unsongs

Buy Ticket

I fjor høst ga Moddi ut en av årets mest bemerkelsesverdige plater med prosjektet Unsongs. På albumet har nordlendingen samlet sammen sanger fra hele verden som av en aller annen grunn har blitt forbudt i hjemlandet sitt. Albumet strekker seg over to hundre år og fem kontinenter, og inneholder sanger fra bl.a. Vietnam, Chile, Israel, USA…og Norge.

 

Les mer om Unsongs her: http://www.unsongs.com

 

Konserten i kveld er en del av en omfattende høstturné med Moddi og TrondheimSolistene. 

 

Konsertstart 19:30

 

10.08.17

Brimi Sæter

100-års-jubileum Hans Brimi

Buy Ticket

I år er det 100 år siden spellemann Hans W. Brimi (1917-2017) ble født. Dette markeres med konserter både på Brimi Sæter og i Lom i løpet av året. 

Selve hovedkonserten i jubileumsåret blir en stor utekonsert i et naturlig amfi med vakker utsikt over Tesse, like ved Brimi sæter.
 

Du får blant annet høre TrondheimSolistene i samspill med Ragnhild Hemsing og Mari Midtli og musikk komponert av Aslak O. Brimi, Sparre Olsen, Henning Sommerro og Knut Anders Vestad. 

Les mer om konserten og jubileet her

Konsertstart kl.18:00

30.07.17

Borggården, Stiklestad

Olsokdagene, TrondheimSolistene og Aksel Rykkvin

Buy Ticket

Den unge guttesopranen Aksel Rykkvin har tross sin unge alder høstet mange lovord. I 2016 spilte han inn sitt debutalbum i London og han har blant annet gjestet Risør kammermusikkfestival og Oslo kammermusikkfestival og vært solist med Kringkastingsorkesteret, Oslo- Filharmonien m.fl. 

 

På denne konserten får du høre ham i samspill med TrondheimSolistene!

 

 

Konserten starter 21:30

20.06.17

Trondheim Spektrum

STARMUS: Into Whiteness May-Britt Moser


Buy Ticket

Into Whiteness with May-Britt Moser and Trondheimsolistene at Stephen Hawking Medal Ceremony

Into Whiteness
May-Britt Moser and Trondheimsolistene
Composer: Bertil Palmar Johansen
Video: Johan Magnus Elvemo

Into Whiteness is the story of how your ability to find your way in the environment and to remember your history, arise from activity in neural circuits deep within your brain. It is also the story of what happens when these neurons that underpin memory and navigation start dying in Alzheimer’s disease.

 

 

 

Photo: Tor Stenersen, Aftenposten

The Starmus Festival 2017 with Stephen Hawking
Also featuring Oliver Stone, Buzz Aldrin, Neil deGrasse Tyson, Steve Vai, Brian Cox, Alexi Leonov, 10 Nobel Prize winners and The Moonwalkers Panel!

Book tickets now @ www.starmus.com
June 18 – 23, 2017 | Trondheim, Norway.
 

25.06.17

Festspillene Harstad

Moddi: Unsongs

Buy Ticket

"Unsongs" gir rom til ettertanke og refleksjon over friheten vi ofte tar for gitt. På Festspillene i Nord-Norge bindes dette sammen med en ny visuell presentasjon. Her får konserten en unik ramme av de dokumentariske videoene og intervjuene Moddi laget i arbeidet med albumet, med historier som strekker seg fra Chile til Finnmarksvidda.

Moddi har med seg gjestevokalist Elle Márjá Eira og Trondheimssolistene i denne nypremieren av Unsongs.

Storsalen, Harstad kulturhus

 

Konsertstart kl 18.00

01.07.17

Idehall, Vestnes

Operagalla

Buy Ticket

Denne dagen får du høre et variert program; fra Wagner til George Michael. Artistene Oana Andra, Julia Fjærli, Halvard Djupvik og  Stephanie L. Djupvik er med på konserten. Heine Bugge og Hagen Matzeit, som overrasket sist sommerkonsert med sin kontratenorstemme, kommer også. En gammel kjenning, jazzsaxofonisten Marius Neset, er med. Han er forøverig aktuell med nyplata "Snowmelt" som han er på Europaturne med.

Sist men ikke minst kommer Knut Reiersrud med gitaren sin. Han er kjent for sine variasjoner i stil, tempo og uttrykk. Er du opptatt av kunsten i musikken og av en gitars muligheter av uttrykk og sjel, må du få med deg dette. Knut Reiersrud skuffer definitivt ikke!

Konsertstart 18:30

30.06.17

Vestnes kirke

Sommerkonsert

Buy Ticket

TrondheimSolistene i samarbeid med kjente nasjonale og internasjonale artister! 

Les mer om konserten her: http://www.musikkensvenner.org/

Konsertstart 18:30

28.07.17

Nidarosdomen, Trondheim

Olavsfestdagene: Åpningskonsert

Buy Ticket

Alasdair Nicolson Music

Jon Fosse Words

A reflection on homelessness and migration, a modern pilgrimage searching for a better place and a better life, this new work received its world première in St Magnus Cathedral with a stunning array of performers before travelling to Nidaros Cathedral and the St Olav Festival.

A dramatic oratorio where a man and woman find themselves homeless and must keep travelling to find somewhere safe for their new born child.  The work brings together the words of the Stabat Mater with those of the world-renowned Norwegian writer Jon Fosse in an intense and moving narrative set to music by Alasdair Nicolson. The Trondheim Soloists’ director Øyvind Gimse directs the BBC Singers and Trondheim Soloists with the celebrated Norwegian soprano Ann-Helen Moen and the eminent British bass Simon Bailey.

Trondheim Soloists
BBC Singers
Øyvind Gimse Conductor
Ann-Helen Moen Soprano
Simon Bailey Bass

Concert starts at 19:00

17.06.17

St Magnus Cathedral, Orkney

Verklärte Nacht

Buy Ticket

The string players of the Trondheim Soloists provide a late-night opportunity to hear the crisp and fresh arrangement of Bach’s keyboard work alongside the high romance and passion of Schoenberg’s early masterpiece – a real tour de force for any string orchestra. The darkly intense work is based on a poem that describes a man and woman walking through a moonlit wood.

Schoenberg   Verklärte Nacht, Op. 4
​J.S. Bach   Movements from The Goldberg Variations BWV 988 (arr. Dmitry Sitkovetsky)

 

Tickets £25, £20, £10 Concessions £19, £15, £8

Concert at 10. pm. Duration 1 hour 10 minutes

To be recorded for later broadcast by BBC Radio 3

16.06.17

St Magnus Cathedral, Orkney

I, Pilgrim

Buy Ticket

Alasdair Nicolson Music

Jon Fosse Words

*World Premiere*

A reflection on homelessness and migration, a modern pilgrimage searching for a better place and a better life, this new work receives its world première in St Magnus Cathedral with a stunning array of performers before travelling to Nidaros Cathedral and the St Olav Festival.

A dramatic oratorio where a man and woman find themselves homeless and must keep travelling to find somewhere safe for their new born child.  The work brings together the words of the Stabat Mater with those of the world-renowned Norwegian writer Jon Fosse in an intense and moving narrative set to music by Alasdair Nicolson.   The Trondheim Soloists’ director Øyvind Gimse directs the BBC Singers and Trondheim Soloists with the celebrated Norwegian soprano Ann-Helen Moen and the eminent British bass Simon Bailey.

Trondheim Soloists
BBC Singers
Øyvind Gimse Conductor
Ann-Helen Moen Soprano
Simon Bailey Bass

Tickets £30, £25, £15 Concessions £25, £15, £10

Concert at 7.30 pm. Approximately 1 hour 20 minutes

This concert will be recorded for future broadcast by BBC Radio 3

24.05.17

Tianjin China

Crossing Exhibition Håkon Gullvåg

TrondheimSolistene, Solo violin, attending the opening of Håkon Gullvåg Art exhibition in Tianjin, China

31.05.17

Exercishall Norr

Østersund

20.05.17

Beijing

Beijing Broadcasting Building

04.05.17

Yaroslavl State Philharmonic

Yaroslavl Festival. Russia

06.05.17

Frimurerlogen

Avslutningskonsert for Øyvind Gimse

Øyvind Gimse går av som kunstnerisk leder for TrondheimSolistene 1. august 2017 og vi markerer dette med en storslått konsert i Frimurerlogen. 

Verker av Grieg, Kleiberg og Britten.

Konsertstart kl 20.00.

30.06.17

Rheingau, Tyskland

Larsen brødrene og Trondheim Solistene

Buy Ticket

Kloster Eberbach, Kreuzgang

Konsertstart kl 20.00

Program:

Edvard Grieg: Suite fra Holbergs tid op. 40

To nordiske melodier op. 63

Gjermund Larsen: Diplom-suite og Osa-suite

Gjermund Larsen, fiolin

Einar Olav Larsen, fiolin

Trondheimsolistene

29.01.17

Hospitalskirken, Trondheim

Søndasgskonsert med JuniorSolistene

Musikalsk leder: Sigmund Tvete Vik

 

Verker av Sommerro, Vaughan Williams og Kilar.

Konsertstart kl 14.00

 

Gratis inngang - kollekt ved utgangen.

05.03.17

Operaen, Oslo

Moddi og Trondheimsolistene

Buy Ticket

Moddi & Trondheimsolistene i Operaen

 

Unsongs er en forbudt reise gjennom to hundre år og fem kontinenter, og tar også opp Norges mørke historie hva angår musikksensur. På operakonserten kan vi vente en gjesteopptreden fra sangeren Marja Mortensson (21), som bruker sørsamisk joik og språk i musikken sin. Hun er en av noen få hundre personer som snakker – og synger – på sørsamisk.

13.01.17

Støren kulturhus

Gauldalens nyttårskonsert

Buy Ticket

Trondheimsolistene medvirker på nyttårskonserten i Støren kulturhus. Vi spiller verker av Grieg og Kilar, samt cubansk musikk sammen med Mambo Companeros.

31.03.17

Trønderhallen, Levanger

Drømmeaften

Buy Ticket

Trondheimsolistene spiller på galla samme med bl.a. Eir Inderhaug, Brødrene Larsen, Hans Jørgen Støp, Eirik Hegdal, Ola Marius Ryan, Peer Gynt. Konferansierer er Marte Hallem og Erling Dahl Jr.

 

Konsertstart kl 19.00

Les mer om konserten her.

 

16.02.17

Frimurerlogen, Trondheim

Tid for talent!

Buy Ticket

Konserten er et resultat av et samarbeidsprosjekt mellom Oslo Camerata og TrondheimSolistene.

På scenen står Oslo Camerata, TrondheimSolistene, Alegrar strykekvartett og Larm strykekvartett og JuniorSolistene.

Verker for strykere av Kilar, Svendsen, Elgar og Vaughan-Williams.

Konsertstart kl 20.00.

15.02.17

Sentralen, Oslo

Tid for talent

Buy Ticket

Konserten er et resultat av et samarbeidsprosjekt mellom Oslo Camerata og TrondheimSolistene.

På scenen står Oslo Camerata, TrondheimSolistene, Alegrar strykekvartett og Larm strykekvartett og Juniororkesteret Barratt Due.

Verker for strykere av Kilar, Svendsen, Elgar og Vaughan-Williams.

Konsertstart kl 19.00 i Marmorsalen.

 

03.02.17

Orkdal kulturscene

Aksel Rykkvin med Trondheimsolistene

Buy Ticket

Denne gangen byr Trondheimsolistene på en konsert med fantastiske Aksel Rykkvin, guttesopranen som tar verden med storm med sin uttrykksfulle stemme. Det blir en konsert preget av humør og spontan intensitet, en stor musikkopplevelse!

Den anerkjente fiolinisten Marianne Thorsen er kveldens musikalske leder. Hun har satt sammen et bredt program med start i barokken og komponister som Bach og Händel. Men programmet byr også på vakre verk av Mendelssohn og Dvorak, anført av Aksel Rykkvin og hans fantastiske stemme.

Velkommen til en unik og vakker konsert!

 

Konsertstart kl 19.00

07.01.17

Festiviteten kulturhus

Nyttårskonsert på Levanger

Buy Ticket

Trondheimsolistenes tradisjonsrike nyttårskonsert. I år har vi med oss Alexander Rybak og Jørgen Skogmo som solister. Strykeorkester fra kulturskolen deltar også. Konsertstart kl 18.00.

06.01.17

Surnadal kulturhus

Nyttårskonsert i Surnadal

Buy Ticket

Trondheimsolistenes tradisjonsrike nyttårskonsert. I år har vi med oss Alexander Rybak som solist. Solister fra kultuskolens deltar også. Konsertstart kl 19.00.

05.01.17

Frøya kulturhus

Nyttårskonsert på Frøya

Buy Ticket

Trondheimsolistenes tradisjonsrike nyttårskonsert. I år har vi med oss Alexander Rybak som solist. Kultuskolens eget orkester spiller også. Konsertstart kl 18.30.

04.01.17

Dampsaga kulturhus

Nyttårskonsert på Steinkjer

Buy Ticket

Trondheimsolistenes tradisjonsrike nyttårskonsert. I år har vi med oss Alexander Rybak som solist. Kultuskolens eget orkester spiller også. Konsertstart kl 19.00.

18.12.16

Nidarosdomen, Trondheim

Nidarosdomens guttekor   synger   julen   inn

Konserter kl 15.00 og kl 18.00.

02.02.17

Olavshallen, Trondheim

Aksel Rykkvin Trondheim Solistene

Buy Ticket

Sangsolist: Aksel Rykkvin

Musikalsk leder og fiolinsolist: Marianne Thorsen

 

Konsertstart kl 19.30.

Program:

Bach, J. S.: Fiolinkonsert i E-dur, BWV1042

Händel, G. F.: Singe Seele og So schall the lute and harp awake

Rameau: Tristes Apprêts

Mendelssohn, F.: Symfoni nr 10 i h-moll

PAUSE

Kraggerud, H.: Victimae Pashcali

Dvorak, A.: Serenade for strykeorkester, op 22

04.02.17

Kirklandet kirke, Kristiansund

Aksel Rykkvin og Trondheimsolistene

Buy Ticket

En konsert preget av humør, spontanitet og intensitet. Guttesopranen Aksel Rykkvin er med som solist. Han er talentfull sanger, født i 2003, som har bakgrunn fra barnekoret til Den Norske Opera & Ballett og Oslo Domkirkes guttekor, og har vært med i flere operaer, konserter og musikkfestivaler.

 

Kirklandet kirke, Kristiansund

Konsertstart kl 13.30.

28.12.16

Nidarosdomen, Trondheim

Nidarosdomens Jentekor

Romjulskonsert med Nidarosdomens Jentekor og Trondheimsolistene. Dirigent. Anita Brevik.

 

Konserten starter kl 18.00.

24.11.16

Olavshallen, Trondheim

Nachspielkonsert i Olavshallen

Nachspiel-konsert med TrondheimSolistene torsdag 24. november, Olavshallen, store sal. Konsertstart ca. 10 min. etter TSO-konserten er ferdig. Konserten varer ca 55 minutter.

TrondheimSolistene
Musikalsk leder: Geir Inge Lotsberg

Program:
W. A. Mozart: Strykekvintett nr. 1, B-dur, K 174
Niels W. Gade: Strykeoktett, op 17

 

Publikum inviteres til å innta musikernes stoler på scenen etter konserten med Trondheim Symfoniorkester. Det er bare å bli værende i salen mens salen rigges om og vi gjør plass for publikum på musikernes plasser. Det er også mulig å møte opp direkte til Nachspielkonserten.

Det er gratis inngang for publikum med TSO-billett.
Det er ikke eget billettsalg til Nachspielkonserten.

Les mer om nachspielkonserten på http://www.tso.no

21.10.16

Smeltedigelen, Mo i Rana

Slow eastbound train

Buy Ticket

Daniel Herskedal trio og Trondheimsolistene. 

 

Les mer om konserten her.

30.10.16

Nidarosdomen, Trondheim

Orgelfestival Med Erling Aasgård

Erling With Aasgård og TrondheimSolistene byr på et moderne orgelprogram med verk av Jon Laukvik og Francis Poulenc i Nidarosdomen søndag 30.oktober.

Det blir norgespremiere på Jon Laukviks "konsert for orgel og strykere".  

Les mer om konserten her.

 

 

Program:

Jon Laukvik (*1952)  Passacaglia for orgel (2012)

Jon Laukvik (*1952)  Konsert for orgel og strykere (2015)

Max Reger (1873-1916) Phantasie über den Choral «Alle menschen müssen sterben» Op 52

Francis Poulenc (1899-1963) Konsert for orgel, strykere og pauker (1938)

16.12.16

Nidarosdomen, Trondheim

Nidarosdomens Guttekor synger julen inn

Nidarosdomens Guttekor, Arve Tellefsen og Trondheimsolistene.


Konsertstart kl 18.00

08.09.16

Theatro Solis, Montevideo

Trondheim Solistene i Uruguay

Konsertprogram:

 

Stravinsky: Konsert i D

Mozart: Divertimento i F-dur, KV138

Webern: Langsamer Satz

Stravinsky: Apollon Musagete

 

Konsertstart kl 19.30

12.09.16

Theatro Municipal de Rio de Janeiro, Brasil

Tine Ting Helseth

Trondheimsolistene med Tine Ting Helseth.

 

Program:

 

Webern: Langsamer Satz

Albinoni: Konsert i d-moll (originalt for obo)

J. S. Bach: Konsert for trompet og orkester i D-dur

Tchaikovsky: Souvenir de Florence

 

Konsertstart kl 20.00

11.09.16

Sala Sao Paulo, Brasil

Tine Ting Helseth

Trondheimsolistene med Tine Ting Helseth.


Program:

Stravinsky: Konsert i D

Wallin: Elegi for trompet

Neruda: Konsert for trompet i e-moll

Stravinsky: Apollon Musagete

 

Konsertstrat kl 21.00