Lyd og Ulyd

Går det an å "se" lyd? Og hvordan lages den egentlig?

Trondheimsolistene forsker på lyd sammen med Solveig Hareide og Per Olav Alvestad. Vi leker oss med alt fra store smell til nydelig musikk.

I regi av "Den kulturelle skolesekken" vil alle elevene ved 5. trinn i Trondheim kommune, til sammen 2000 elever,  besøke forestillingen "Lyd og ulyd" som vises på Vitensenteret i Trondheim i uke 10, 11 og 12 - 2015.
Lyd og ulyd er en multimedial forestilling rettet mot læreplanmålene innen realfag og musikk og det er første gang i Trondheim at denne type fagmøte skjer i regi av DKS.

Se Musikkvideo her:

Trondheimsolistene og Solveig Hareide har tidligere laget forestillingen "Jakten på lydbølgen", rettet mot lavere aldersgrupper. "Lyd og ulyd" er en forestilling bestående av kombinasjonen levende musikk spilt av en kvartett fra Trondheimsolistene, Solveig Hareide og Per Olav Alvestad som deler på å lede og vise forsøk fra scenen og forhåndsinnspilte videoer. Forestillingen etterfølges av en spennende workshop i Vitensenteret hvor elevene får gjøre egne eksperimenter innen temaet. 

Lyd og Ulyd er utviklet med støtte fra Trondheimsolistenes hovedsamarbeidspartner STATOIL.