26.11.2015 TrondheimSolistene på Dokkhuset

På Trondheimsolistenes konsert på Dokkhuset torsdag 26. november er programmet dedikert  samtidsmusikk med stort spenn og variasjon.

Første avdeling er satt sammen av verker av norske komponister, og vi er stolte av å presentere to urframføringer, en norgespremiere og en nypremiere på en og samme konsert. De to urframføringene er Bertil Palmar Johansens "Khroma" (skrevet til Nobelprisvinnerne Edvard og May Britt Moser og framført på lukket arrangement for dem i 2014) og "My running rat". Norgespremieren er Geir Johsons "Silent Spring", og nypremieren er "Cello Stories" av Nils Henrik Asheim - med kunststipendiat Marianne Baudouin Lie som solist.

I andre avdeling spiller vi to moderne verker som er basert på musikk fra en svunnen tid– blant annet blir det gjenhør med en av Trondheim Kammermusikkfestivals profilerte festivalkomponister, Brett Dean (2011) i verket "Carlo". Det andre verket består av tre korte stykker av den polske kultkomponisten Henry Gorecki med tittelen "Three pieces in old style".

 

Les mer om konserten her.