Anthony Marwood

Kammermusikk-guruen Anthony Marwood er musikalsk leder og solist med oss for første gang!

Anthony Marwood

Kammermusikk-guruen Anthony Marwood er musikalsk leder og solist med oss for første gang!

Anthony Marwood har en solid internasjonal karriere som fiolinsolist, dirigent og kammermusiker. ​ Han er kunstnerisk leder for Peasmarsh Chamber Music Festival i East Sussex, som feiret sitt 20-årsjubileum i 2018. Han var fiolinist i Florestan Trio i seksten år og vant Royal Philharmonic Society Instrumentalist Award i 2006. Han ble utnevnt til MBE i 2018 Queen’s New Year’s Honours List og ble utnevnt til fellow ved Guildhall School of Music i 2013.

Marwood er en produktiv plateartist, og hans siste utgivelse er en innspilling av Waltons fiolinkonsert med BBC Scottish Symphony Orchestra og Martyn Brabbins. Platen fikk strålende kritikker, inkludert en 5-stjerners anmeldelse i The Guardian og en ‘Recommended Recording’ i The Strad Magazine, mens Sunday Times beskrev ham som “en spennende, virtuos solist”. Hans neste prosjekt er å spille inn Elgars fiolinkonsert.

Program:

  • Johann Sebastian Bach
    (1685 – 1750)Brandenburgkonsert nr. 3 i G-dur, BWV 1048 (1721)
  • Antonín Dvořák
    (1841 – 1904)Serenade for strings i E-dur, op. 22 (1875)
  • Pēteris Vasks
    (1946 – )Concerto for violin and strings “Distant Light” (1996/-97)

Bachs galopperende Brandenburgkonsert nr. 3 framført av et energisk Trondheimsolistene-ensemble må jo være en «match made in heaven». I tillegg får vi høre Dvořáks vakre og livsbejaende Serenade for strykere og Vasks’ sjelfulle og melankolske fiolinkonsert Distant Light. Kveldens konsert spiller på hele følelsesregisteret, og publikum vil forlate Olavshallen emosjonelt slitne, men lykkelige! Kveldens musikalske leder og solist er den anerkjente britiske fiolinisten Anthony Marwood.

Marwood bruker en bue av Joseph René LaFleur og spiller på en Carlo Bergonzi-fiolin fra 1736 og en fiolin fra 2018 laget av Christian Bayon.