Arne & Carlos med Trondheimsolistene

Arne & Carlos med Trondheimsolistene

Første gang Arne & Carlos og Trondheimsolistene møttes, var på St Magnus Festival på Orknøyene i 2014. Da de opplevde hverandres kunstneriske uttrykk under festivalen, ble det fort klart at de hadde mye til felles, og ønsket om å gjøre noe sammen en gang, var gjensidig.

I koronaåret 2020 bestilte Trondheimsolistene et strikkedesign på «Trondheimsolistvotten» og tilhørende håndleddsvarmere av Arne & Carlos. På konserten vil Arne & Carlos fortelle om hvordan de oppsøkte inspirasjon fra både Trøndelags rosemaling og musikk, og de vil også ha med strikketøyet for å vise noen strikketekniske tips til oppskriften. Trondheimsolistene har satt sammen et musikkprogram som vi tror vil passe godt til strikking og skape en hyggelig atmosfære.

Program:

Johan Svendsen: Fra Oktett for strykere Op. 3
Tormod Tvete Vik: The Trondheim Sound 
Edvard Grieg: Norsk fra 2 Melodier Op 53
Britta Byström: A walk to Gade 
W. A. Mozart: Eine Kleine Nachtmusik 
Gjermund Larsen: Trondheimsfjorden 

Publikum inviteres også til å bli med og strikke, så ta med strikketøyet! Begrenset antall strikkepakker med garn fra Hillesvåg og oppskrift på «Trondheimsolistvotten» og håndleddsvarmerne av Arne & Carlos vil også være til salgs i museumsbutikken før og etter konserten.

PS! Du kan selvfølgelig også bare lytte til musikken, hvis du ikke liker å strikke 🙂

Det gjøres filmopptak av konserten.

Lørdag 24. april kl 14.00
Ringve musikkmuseum

Billetter, trykk her.

Konserten skjer i samarbeid med Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg.

Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg har som oppgave å bruke ulike kulturuttrykk for å fremme helse og omsorg for mennesker i alle aldre. Forskning viser at musikk påvirker hjerne, kropp og sinn positivt i sterkere grad enn det som er allment kjent. Strikking og musikk er en spennende kombinasjon, som på ulike måter vil være sansestimulerende og helsefremmende.