Rendezvous med Ragnhild Hemsing og Marja Mortensson

Rendezvous med Ragnhild Hemsing og Marja Mortensson

Det å ta vare på, presentere og utvide grensene for vår kulturelle arv har alltid være viktige ingredienser i Trondheimsolistenes virksomhet. På denne konserten har vi anledning til å presentere to av Norges mest spennende unge folkemusikkutøvere!

Program

Edvard Elgar: Serenade for strykere, op.20

1. Allegro piacevole

2. Larghetto

3. Allegretto

Marja Mortensson (arr. Knut Anders Vestad): Aarehgïjre

Ø. Matre: Gaavnedien, Rendezvous (10 min)

Edvard Grieg (arr.Tormod Tvete Vik): Peer Gynt Suite (Utvalg) (30 min)

Ragnhild Hemsing er jevnlig solist med orkesteret, og nå vil hun presentere sin egen versjon av Griegs Peer Gynt-suite for hardangerfele, fiolin og strykeorkester. Aftenpostens kritiker Maren Ørstavik har omtalt dette som en «lysende nytolkning av en nasjonalskatt», mens Magnus Andersson i Klassekampen skrev at det var som å høre Grieg som ny igjen.

Foto: Nikolaj Lund

Marja Mortensson er en sørsamisk joiker fra Svahken Sïjte reinbeitedistrikt, sør for Trondheim. Hennes vakre musikk har tett sammenheng med naturen, og gir oss mulighet til indre refleksjon. I kveld vil hun presentere Aarehgïjre i full orkesterversjon.

Foto: Jarle Hvidsen

På programmet står også Elgars stemningsfulle “Serenade for strykere” og et splitter nytt verk av komponisten Ørjan Matre. Matre har tatt utgangspunkt i to joiker sunget av Marja Mortensson, og en lyarlått fra Vang spilt på hardingfele av Ragnhild Hemsing og komponert nytt materiale rundt dette for oss, Ragnhild og Marja!