A WORLD OF DAUGHTERS. Trondheim Voices & Trondheimsolistene

Strykere, stemmer og elektronikk

A WORLD OF DAUGHTERS. Trondheim Voices & Trondheimsolistene

Strykere, stemmer og elektronikk

Kvinnens rolle som kreativ og bærende kraft gjennom historien danner grunnlaget når Trondheim Voices, Jon Balke og TrondheimSolistene lydlegger ordene fra dikteren Yusef Komunyakaa.

«A World of Daughters» hadde urpremiere i fjor, som et samarbeidsprosjekt mellom Trondheim Voices, Jon Balke og München Kammerorkester. Basert på diktet ved samme navn av Yusef Komunyakaa, har Balke komponert en konsert for strykere, stemmer og elektronikk som belyser diktet fra flere vinkler. 

Diktet er skrevet i en halv-abstrakt tradisjon, med bruk av bilder for å beskrive kvinnenes rolle som kreativ kraft gjennom menneskets historie. Pulitzerprisvinner Komunyakaa er, med sin afroamerikanske bakgrunn, en særegent musikalsk og rytmisk dikter som skriver i et pulserende språk. Verket er skrevet som en ramme for dialogen mellom strykeensemblet og sangerne, og gir rom for Trondheim Voices’ unike evner som improvisatører og klangmalere.

I konsertens første del inkluderes også en «remikset» versjon av det forrige samarbeidet mellom Balke og Trondheim Voices: «On Anodyne». På samme måte var dette samarbeidet basert på et dikt av Komunyakaa, men da skrevet for perkusjon og stemmer. Dette verket blir her presentert i en ny versjon for strykere, stemmer og elektronikk, som til sammen utgjør en rik presentasjon av Komunyakaas musikalske poesi. Medvirkende:
Jon Balke, komponist og elektronikk

Trondheim Voices: 
Sissel Vera Pettersen, kunstnerisk leder, Siri Gjære, Tone Åse
Live Maria Roggen, Kari Eskild Havenstrøm, Anita Kaasbøll, Torunn Sævik, Heidi Skjerve

Trondheimsolistene:
Fioliner: Viktor Stenhjem, Anna Adolfsson Vestad, Stefan Penjin, Eira Bjørnstad Foss, Ivan Penjin, Rannveig Ryeng, Åse Våg Aaknes, Anna Sonstad, Alex Robson
Bratsj: Anne Våg Aaknes, Bergmund Waal Skaslien, Kirsten Næss
Cello: Marit Aspås, Karoline Brevik, Live Smidt
Bass: Rolf Hoff Baltzersen

Christian Eggen, dirigent
Asle Karstad, lyddesign

Konserten er produsert i samarbeid med Midtnorsk Jazzsenter og Olavsfestdagene.

3. august 2020 kl 20:00

Molde domkirke