A WORLD OF DAUGHTERS. Trondheim Voices & Trondheimsolistene

Trondheim Voices & Trondheimsolistene

A WORLD OF DAUGHTERS. Trondheim Voices & Trondheimsolistene

Trondheim Voices & Trondheimsolistene

A world of Daughters var i utgangspunktet et samarbeidsprosjekt mellom Trondheim Voices, Jon Balke og Munchen Kammerorkester. Basert på diktet ved samme navn av Yusef Komunyakaa, har Balke komponert en konsert for strykere, stemmer og elektronikk som belyser diktet fra flere vinkler.

Teksten presenteres i sin helhet som en slags harmonisert resitativ, men brukes også som fonetikk og “lyd-bank” for sangernes rolle i stykket. Diktet er skrevet i en halv-abstrakt tradisjon, med bruk av bilder for å beskrive kvinnenes rolle som kreativ kraft gjennom menneskets historie. Komunyakaa er, med sin afroamerikanske bakgrunn, en særegent musikalsk og rytmisk dikter som skriver i et pulserende språk som er veldig inspirerende for en komponist å arbeide med. Dette verket er skrevet som et rammeverk for dialogen mellom strykeensemblet og sangerne og gir rom for Trondheim voices´unike evner som improvisatører og klang-malere.

I konsertens første del inkluderer vi også en “remixet” versjon av det forrige samarbeidet mellom Balke og Trondheim Voices: “On Anodyne”, som hadde premiere på Moldejazz i 2011. «On Anodyne» var også basert på et dikt av Yusef Komunyakaa, først skrevet for perkusjon og stemmer. Dette verket blir nå presentert i en ny versjon for strykere, stemmer og elektronikk og utgjør på denne måten en rik presentasjon av Komunyakas musikalske poesi.

Medvirkende:
Jon Balke, komponist og elektronikk

Trondheim Voices: 
Sissel Vera Pettersen, kunstnerisk leder, Siri Gjære, Tone Åse
Live Maria Roggen, Kari Eskild Havenstrøm, Anita Kaasbøll, Torunn Sævik, Heidi Skjerve

Trondheimsolistene:
Fioliner: Viktor Stenhjem, Anna Vestad, Stefan Penjin, Eira Foss, Ivan Penjin, Ola Lindseth, Åse Våg Aaknes, Anna Sonstad, Alex Robson
Bratsj: Anne Våg Aaknes, Bergmund Waal Skaslien, Kirsten Næss
Cello: Marit Aspås, Karoline Brevik, Live Smidt
Bass: Rolf Hoff Baltzersen

Christian Eggen, dirigent
Asle Karstad, lyddesign

Konserten strømmes fra Nidarosdomen. Konserten er produsert i samarbeid med Midtnorsk Jazzsenter og Moldejazz.

3. august 2020 kl 20.00

Sendes direkte på Adressa.no/Olavsfest